Exponeringskurs i grupp för
personer med social fobi

Övervinn Social Fobi Utan Att Överanstränga Dig Eller Ge Upp På Vägen

Alla med social ångest kan få ett socialare liv med kursen Social Impro® som minskar din ångest med kontrollerad och stegvis exponering.

Prognosen för social ångest är god – gå inte obehandlad! För de flesta är frågan inte om man kan blir av med sin sociala fobi utan hur.

-Ta hjälp av oss! 🙂

Anmäl intresse till
Social impro!

Kursen erbjuder:

 • Exponeringsövningar i grupp eller par
 • Möjlighet att träffa andra som också har social fobi
 • Tips på hur man blir mer social
 • Att vara med i en privat Facebook grupp i ett års tid (självklart frivilligt)

Detta kommer på sikt att hjälpa dig att

 • Minska din rädsla i ditt vardagliga liv
 • Vidga dina vyer på vad du faktiskt kan göra
 • Öka sannolikheten att leva det liv som du vill leva

Låt mig gissa: Du vill vara social och ha många vänner, men du har en barriär som hindrar dig från att komma dit. Du känner nämligen ångest i sociala situationer. Det är helt OK! Det är personer precis som du som vi välkomnar till vår kurs. Du har kanske haft social ångest i flera år och alltid undrat vad som är fel på dig. Din ångest dyker alltid upp i samma situationer och du vet inte hur du ska bli av med den. Du ser ingen enkel lösning på ditt problem. Tyvärr försvinner denna ångest inte av sig själv med tiden, vilket du kanske upptäckt. Ångesten försvinner först när du jobbar på den. Och försvinna kan den göra! Det är fullt möjligt att bli av eller minska ångesten! Många har blivit hjälpta. Ju tidigare du tar dig an problemet desto bättre. Att inte lösa ditt problem är ett dåligt alternativ inför framtiden.

Du Kan Förändras – Prognosen Är Oftast God

Jag tror att du kan förändra din situation och få ut mer av livet. Dina närmaste två åren behöver inte alls se ut som dina senaste två åren. Men du måste göra något annorlunda i så fall.

Studier visar att KBT och exponering hjälper individer att minska eller helt ta bort sin ångest för situationer som tidigare upplevdes som ångestfyllda.

Social impro är en unik exponeringskurs för dig som känner av social fobi eller social ångest. Den är speciellt anpassad för dig och ger dig möjligheter att få exponeras inför sociala situationer. På kursen utsätts du för lagom stor stress som du klarar av och kan vänja dig vid. Efter att du vant dig något och ångesten upplevs som mild är det dags att utsätta dig för situationer som du upplever något jobbigare. Se det som en trappa som du inte har tillgång till i ditt vardagliga liv. Det kan låta hemskt att behöva exponera sig för sociala situationer, men med vår kurs som inte överanstränger din rädsla så tror vi att du kan klara det. Det är viktigt att du förstår att vår utgångspunkt är att du aldrig kommer känna mer stress än du kan hantera.

Exponering hjälper enligt studier. Till skillnad från din vardag som kan kännas kaotisk så har vi exponeringar under kontrollerade former. Gruppen består av personer som precis som du vill besegra sin sociala fobi. På kursen blir vi inte utsatta för jobbiga situationer som vi blir i vår vardag, utan vi väljer och kliver in i situationerna för att känna viss ångest och rida ut den. Detta är en stor skillnad.

Du Minskar Din Ångest Steg-FÖR-Steg

Social impro bygger på exponeringsövningar i olika stora grupper eller i par. Vi gör olika interaktionsövningar och lekar. Vissa av lekarna är spontana och andra är mer bestämda uppgifter. Eftersom vissa av lekarna påminner om improvisationsteater så har jag valt att döpa kursen till social impro. Kursen är dock inte en improvisationskurs i den mening. Vi har inget namnupprop i början av lektionerna som du kanske känner igen från skolan, så det behöver du inte oroa dig för. Allt för att minimera stressen. Vi är även anonyma och det som vi säger och gör på kursen för vi inte vidare till utomstående.

Anledningen till att du missat många sociala situationer i ditt liv som du velat delta i beror på att din ångest och oro var för stor. Men här finns en liten hemlighet, de saker som du vill göra men som du avstår ifrån att göra är just nu för svåra för dig att göra. Din rädsla är tillräckligt stark för att hindra dig från att utmana dig själv och delta.

Men även om du inte kan göra vissa sociala saker idag för att dem är för jobbiga, så finns det andra mindre jobbiga saker som du faktiskt kan göra idag. Efter att du gjort de små sakerna som du kan göra idag så minskar din ångest och du kan ta dig an större utmaningar. Dessa större utmaningar kommer så småningom inte längre att vara ångestfyllda. Fortsätter du såhär så kommer du till slut att kunna göra de saker som är alldeles för jobbiga idag. Du kommer kunna göra saker som du idag har väldigt svårt att se dig själv göra. Se det som att klättra uppför en trappa, det är helt omöjligt att ta sig uppför en hel trappa i ett enda kliv, men om man tar ett trappsteg i taget så är det möjligt! Så att även om du tidigare velat utmana dig själv så har du inte gjort det eftersom du inte kunde hitta trappstegen utan skulle vara tvungen att tag ett enda jättekliv, vilket du naturligtvis hade jättesvårt för att göra. Det är det som social impro vill erbjuda dig, här får du trappstegen presenterade för dig så att du kan ta dig uppför trappan. Låter det logiskt?

Efter att du gått vår kurs tror och hoppas vi att din ångest i din vardag har minskat och ditt liv blivit lite lättare. Efter att kursen är slut uppmanas du att fortsätta exponera dig själv på egen hand och att hålla kontakten med kurskamraterna. Du är givetvist välkommen att gå om kursen. Om du hade behov av att gå kursen första gången så kommer du säkert att ha nytta av att gå om kursen. Speciellt för yngre personer kan denna kurs och gemenskap vara helt ovärderlig.

Det är naturligt om du skulle vilja gå kursen men samtidigt känner mycket oro. Troligen oroar du dig i onödan. Ju mer rädsla du känner desto viktigare är det för dig att gå kursen. Har du någon gång varit rädd för att göra något men gjort det ändå? Har du någonsin ångrat det efteråt? Om jag på något sätt kan minska din oro inför kursen kan du kontakta mig. Vi har så många ursäkter hela tiden. Vi kan alltid hitta en ursäkt varför vi inte ska göra något.

Anmäl dig på kursen om du är det minsta intresserad – även om du tror att du inte vågar. Anmälan är inte bindande. Kursen startar först när tillräckligt många anmält intresse för kursen. Om intresset inte är tillräckligt stort kommer kursen tyvärr inte att kunna starta. Så anmäl dig gärna. Minderåriga kursdeltagare kommer inte gå samma kurs med personer över 18 år.

Anmäl intresse till
Social impro!


Allmänt om ScenskräckLåt inte din framtid vara som ditt liv varit hittills

Social Impro® är en nystartad kurs som du inte hittar någon annanstans. Vi ger dig exponeringsövningar i grupp/par för personer med social ångest. Övningarna och lekarna är utformade för att få din ångest att minska utan att utsätta dig för för mycket ångest. Kursen ger dig även en gemenskap. Kursen är den enda i sitt slag och startar först när tillräckligt många anmält intresse. Först till kvarn som gäller. Anmäl dig nedan (anmälan är ej bindande).

Ge Dig själv denna gåva!

Kursen Social Impro

Tid: Tisdagar:17:30-19:30 (rast 15 min)
Antal kurstillfällen: 8 ggr
Lokal: Stockholm och Göteborg
Start: När tillräckligt många anmält intresse
Pris: Just nu 2 995 kr. Pröva på en gång gratis – betala först om du vill fortsätta!

Stockholm: 19 personer anmälda, (5 platser kvar)!    Göteborg: 13 personer anmälda!      Fortsätt anmäla er så kursen Social Impro® kan starta! 🙂
Om du vill få andra resultat i ditt liv måste du börja göra något annorlunda. Visa ansvar för ditt liv genom att ta ett beslut idag här och nu och få andra resultat!

Om du har frågor kan du maila på [email protected]

Anmäl dig nedan

Anmäl intresse till
Social impro!


Har Du Fortfarande Social Fobi?

Stockholm: 19 personer anmälda, (5 platser kvar)!    Göteborg: 13 personer anmälda!      Fortsätt anmäla er så kursen Social Impro® kan starta! 🙂

Vi vill befria dig från din sociala ångest och ge dig tillbaka kontrollen över ditt liv

På kursen Social Impro® får du göra exponeringsövningar som minskar din sociala fobi med kontrollerad och stegvis exponering.

Bli bekväm i sociala situationer med vår kurs Social Impro® där du skakar om din sociala fobi i dess fundament genom snabba och kreativa övningar och lekar.

Att kursen är anpassad för personer med social fobi gör att exponeringsövningarna aldrig blir för svåra för dig och du därmed får en trygg punkt där du får hjälp – på riktigt.

Prognosen för social ångest är god – gå inte obehandlad! För de flesta är frågan inte om man kan blir av med sin sociala fobi utan hur.

-Ta hjälp av oss! 🙂

Du kommer att:

 • Minska din rädsla i ditt vardagliga liv
 • Vidga dina vyer på vad du faktiskt kan göra
 • Öka sannolikheten att leva det liv som du vill leva

…eftersom kursen Social Impro® erbjuder:

 • Exponeringsövningar i grupp eller par
 • Möjlighet att träffa andra som också har social fobi
 • Tips på hur man blir mer social
 • Att vara med i en privat Facebook grupp i ett års tid (självklart frivilligt)

Låt mig gissa: Du vill vara social och ha många vänner, men du har en barriär som hindrar dig från att komma dit. Du känner nämligen ångest i sociala situationer. Det är helt OK! Det är personer precis som du som vi välkomnar till vår kurs. Du har kanske haft social ångest i flera år och alltid undrat vad som är fel på dig. Din ångest dyker alltid upp i samma situationer och du vet inte hur du ska bli av med den. Du ser ingen enkel lösning på ditt problem. Tyvärr försvinner denna ångest inte av sig själv med tiden, vilket du kanske upptäckt. Ångesten försvinner först när du jobbar på den. Och försvinna kan den göra! Det är fullt möjligt att bli av eller minska ångesten! Många har blivit hjälpta. Ju tidigare du tar dig an problemet desto bättre. Att inte lösa ditt problem är ett dåligt alternativ inför framtiden.

Vad är Social Impro®?

Social Impro - Exponeringskurs för personer med social fobi

Social Impro® är en nystartad kurs som du inte hittar någon annanstans. Vi ger dig exponeringsövningar i grupp/par för personer med social ångest. Övningarna och lekarna är utformade för att få din ångest att minska utan att utsätta dig för för mycket ångest. Kursen ger dig även en gemenskap. Kursen är den enda i sitt slag och startar först när tillräckligt många anmält intresse. Först till kvarn som gäller. Anmäl dig på denna sida både för Stockholm eller Göteborg genom att ange din mailadress så får du en bokningsbekräftelse oftast redan samma dag.

Ge Dig själv denna gåva!

Anmäl intresse till
Social impro!

Du Kan Förändras – Prognosen Är Oftast God

Jag tror att du kan förändra din situation och få ut mer av livet. Dina närmaste två åren behöver inte alls se ut som dina senaste två åren. Men du måste göra något annorlunda i så fall.

Studier visar att KBT och exponering hjälper individer att minska eller helt ta bort sin ångest för situationer som tidigare upplevdes som ångestfyllda.

Social impro är en unik exponeringskurs för dig som känner av social fobi eller social ångest. Den är speciellt anpassad för dig och ger dig möjligheter att få exponeras inför sociala situationer. På kursen utsätts du för lagom stor stress som du klarar av och kan vänja dig vid. Efter att du vant dig något och ångesten upplevs som mild är det dags att utsätta dig för situationer som du upplever något jobbigare. Se det som en trappa som du inte har tillgång till i ditt vardagliga liv. Det kan låta hemskt att behöva exponera sig för sociala situationer, men med vår kurs som inte överanstränger din rädsla så tror vi att du kan klara det. Det är viktigt att du förstår att vår utgångspunkt är att du aldrig kommer känna mer stress än du kan hantera.

Exponering hjälper enligt studier. Till skillnad från din vardag som kan kännas kaotisk så har vi exponeringar under kontrollerade former. Gruppen består av personer som precis som du vill besegra sin sociala fobi. På kursen blir vi inte utsatta för jobbiga situationer som vi blir i vår vardag, utan vi väljer och kliver in i situationerna för att känna viss ångest och rida ut den. Detta är en stor skillnad.

Du Minskar Din Ångest Steg-FÖR-Steg

Social impro bygger på exponeringsövningar i olika stora grupper eller i par. Vi gör olika interaktionsövningar och lekar. Vissa av lekarna är spontana och andra är mer bestämda uppgifter. Eftersom vissa av lekarna påminner om improvisationsteater så har jag valt att döpa kursen till social impro. Kursen är dock inte en improvisationskurs i den mening. Vi har inget namnupprop i början av lektionerna som du kanske känner igen från skolan, så det behöver du inte oroa dig för. Allt för att minimera stressen. Vi är även anonyma och det som vi säger och gör på kursen för vi inte vidare till utomstående.

Anledningen till att du missat många sociala situationer i ditt liv som du velat delta i beror på att din ångest och oro var för stor. Men här finns en liten hemlighet, de saker som du vill göra men som du avstår ifrån att göra är just nu för svåra för dig att göra. Din rädsla är tillräckligt stark för att hindra dig från att utmana dig själv och delta.

Men även om du inte kan göra vissa sociala saker idag för att dem är för jobbiga, så finns det andra mindre jobbiga saker som du faktiskt kan göra idag. Efter att du gjort de små sakerna som du kan göra idag så minskar din ångest och du kan ta dig an större utmaningar. Dessa större utmaningar kommer så småningom inte längre att vara ångestfyllda. Fortsätter du såhär så kommer du till slut att kunna göra de saker som är alldeles för jobbiga idag. Du kommer kunna göra saker som du idag har väldigt svårt att se dig själv göra. Se det som att klättra uppför en trappa, det är helt omöjligt att ta sig uppför en hel trappa i ett enda kliv, men om man tar ett trappsteg i taget så är det möjligt! Så att även om du tidigare velat utmana dig själv så har du inte gjort det eftersom du inte kunde hitta trappstegen utan skulle vara tvungen att tag ett enda jättekliv, vilket du naturligtvis hade jättesvårt för att göra. Det är det som social impro vill erbjuda dig, här får du trappstegen presenterade för dig så att du kan ta dig uppför trappan. Låter det logiskt?

Efter att du gått vår kurs tror och hoppas vi att din ångest i din vardag har minskat och ditt liv blivit lite lättare. Efter att kursen är slut uppmanas du att fortsätta exponera dig själv på egen hand och att hålla kontakten med kurskamraterna. Du är givetvist välkommen att gå om kursen. Om du hade behov av att gå kursen första gången så kommer du säkert att ha nytta av att gå om kursen. Speciellt för yngre personer kan denna kurs och gemenskap vara helt ovärderlig.

Det är naturligt om du skulle vilja gå kursen men samtidigt känner mycket oro. Troligen oroar du dig i onödan. Ju mer rädsla du känner desto viktigare är det för dig att gå kursen. Har du någon gång varit rädd för att göra något men gjort det ändå? Har du någonsin ångrat det efteråt? Om jag på något sätt kan minska din oro inför kursen kan du kontakta mig. Vi har så många ursäkter hela tiden. Vi kan alltid hitta en ursäkt varför vi inte ska göra något.

Anmäl dig på kursen om du är det minsta intresserad – även om du tror att du inte vågar. Anmälan är inte bindande. Kursen startar först när tillräckligt många anmält intresse för kursen. Om intresset inte är tillräckligt stort kommer kursen tyvärr inte att kunna starta. Så anmäl dig gärna. Minderåriga kursdeltagare kommer inte gå samma kurs med personer över 18 år.

Testa Nedan om Du Har Social Fobi

Hur många poäng får du på Liebowitz testet för Social Fobi?

– Du behöver inte ange mailadress, du får svar på direkten!