Välkommen och ta Liebowitz testet för Social Fobi!

– Du behöver inte ange mailadress, du får svar på direkten!

Social fobi är en överdriven rädsla för att göra bort sig i sociala sammanhang. Man vill inte visa sin tafatthet eller bli negativt bedömd av andra. Man vill helt enkelt inte se dum ut. Social fobi går inte bort av sig självt utan man måste jobba bort den.

Testet  ger dig ett svar på ifall du har social fobi. Eller nja, testet kan bara ge dig en fingervisning på ifall du kan ha social fobi eller social ångest som det också kallas. Diagnosen för social fobi eller social ångest ställs av en psykolog enligt vissa diagnoskriterier. Det kan dock påpekas att om man misstänker att man har social fobi, så är risken stor att så är fallet.

Liebowitz Social Anxiety Scale (LSAS) är ett kort test utvecklat år 1987 av Michael Liebowitz, en psykiatriker och forskare på Columbia University och New York State Psychiatric Institute.

Testet består av 24 presumtivt socialfobiska situationer, varav 13 utgörs av prestationssituationer och de återstående 11 av interaktionssituationer.

Testet kan även laddas ned som PDF:
[Svensk version]
[Engelsk version]

Testet består av 24 frågor där man för varje fråga får svara för hur mycket Rädsla eller ångest (skala 0-3) man känner samt om man Undviker situationen (skala 0-3). Var vänlig och svara på alla frågor. Obesvarad fråga räknas annars som 0 poäng. Basera svaren på hur du har känt dig den senaste veckan (tänk dig in i hur du skulle reagera om du inte har varit med om situationen under veckan). Om du har fyllt i formuläret tidigare, försök vara konsekvent i hur du bedömer varje situation. Var vänlig och svara på alla frågor.

❤ T R Ä F F E N ❤
-Dejta eller Träffa Vänner i Träffen!
Anonymt och Helt Gratis just nu
❤ T R Ä F F E N ❤
-Dejta eller Träffa Vänner i Träffen! Anonymt och Helt Gratis just nu
Exponeringsövningar i Grupp
Minska Din Sociala Fobi med Exponeringslekar